Kong Gulerod
04.02.2019, 19:50
Temaet er "Hårde Tider". I køkkenhaven har vi måttet bide i det sure æble og har fået sat hegn rundt om hele køkkenhaven efter en ulige kamp mod rådyrene. Vi fulgte opsætningen af hegnet, og Jan Serup fortæller om forskellige hegnstyper, og hvad de er gode til. Vi besøger Jesper Bülow i Allinge. Hans have er dekoreret med spændende jernelementer som han selv finder og bruger på alternative måder som dekoration i haven. Vi tager også på besøg hos Nordic Fermentation, hvor Malene Rossil fortæller om den gammeldags måde at konservere grønsager på, nemlig fermentering, som nu igen er blevet populær. Hun laver to forskellige fermenteringer, en klassisk kraut af hvidkål og gulerødder, og en mere nutidigt krydret fermentering af restgrønt, selvfølgelig lavet på årstidens vintergrønsager. Som lovet skal vi også besøge Alice i Tejn. Hun viser os, hvor langt hun er kommet med årets stiklinger af engletrompeterne.
Temaet er "Hårde Tider". I køkkenhaven har vi måttet bide i det sure æble og har fået sat hegn rundt om hele køkkenhaven efter en ulige kamp mod rådyrene. Vi fulgte opsætningen af hegnet, og Jan Serup fortæller om forskellige hegnstyper, og hvad de er gode til. Vi besøger Jesper Bülow i Allinge. Hans have er dekoreret med spændende jernelementer som han selv finder og bruger på alternative måder som dekoration i haven. Vi tager også på besøg hos Nordic Fermentation, hvor Malene Rossil fortæller om den gammeldags måde at konservere grønsager på, nemlig fermentering, som nu igen er blevet populær. Hun laver to forskellige fermenteringer, en klassisk kraut af hvidkål og gulerødder, og en mere nutidigt krydret fermentering af restgrønt, selvfølgelig lavet på årstidens vintergrønsager. Som lovet skal vi også besøge Alice i Tejn. Hun viser os, hvor langt hun er kommet med årets stiklinger af engletrompeterne.